Film på Krypet

Liten film från i april när jag körde honom i paddocken.




Snart ridning/körning

Ska snart ut och rida/köra.
Kan ju inte göra det när det är så varmt, så jag brukar göra det sent på kvällen i stället. Vi skulle börja brinna om vi var ute mitt på dagen! Haha, stackars oss.

Buskatten som inte gör mycket nytta om dagarna.



Hiss



...dessa rosa pannband :) Finns at köpa på Hööks.


Dagens citat

"Varje utgång, är en ingång till något annat"




Uteritt

Red ut på Krypet ca kl. 9-10 i morse. Tänkte att jag skulle rida lite tidigare eftersom det blir så varmt sen. Men när vi var ungefär halvvägs på våran barbackatur så började vi nästan GLÖDA! Det var otroligt varmt! Men annars så gick det bra, det var någon gång han försökte vända hem.

Vi tog en paus hos farmor som skulle rida förbi, och drack lite vatten och Krypet åt gräs.

Jag och Krypet i vintras/våras. Vet att jag ger för lite eftergift ;)



Sessan


Mums med gräs

Är ute med Zanta i trädgården och låter henne beta lite nu :)
Muuuuumms, säger hon! Har ett hundkoppel på henne, så slipper jag följa med henne varenda steg hon tar, haha. Hon hälsar!

Tvättning av pålle

Har nyss vart ute och gett hästarna nytt vatten.
Det har vart så varmt i dag, så det har inte gått att rida. Fullt med mygg, knott och bliningar har det vart också. Måste verkligen köpa insektsspray till hästarna snart!

Jag duschade Krypet i dag, vilket kanske inte var så kul enligt honom själv. Men ren och fin var han! I alla fall en liten stund.. Jag tyckte det gick bra att duscha honom, han var duktig :)

Bild från förra gången jag duschade honom! :D
Foto: Malva



Jobb och slit

Har jobbat lite här hemma med att hjälpa mamma att skörda rabarber. Ack så tråkigt, tur att jag får lite pengar för det i alla fall.. Nej, nu måste jag åt och hjälpa till om jag ska få någon lön!

Malva och Zanta :)



Nej nu kommer jag faktiskt inte på någon rubrik...

Nej, jag kommer faktiskt inte på någon rubrik eftersom inlägget handlar om flera saker. Till att börja med så vid ett-tiden i söndags så började Indra (helt utan anledning) kräkas. Om valpar kräks 1 gång brukar det inte vara farligt så då torkade vi bara upp och fortsatte göra det vi gjorde innan. Men efter 10 min började hon kräkas igen så då åkte jag och pappa till veterinären klockan var väl ungefär två när vi fick komma in till ett rum. Jag ar så orolig för Indra att jag nästan grät. men vi fick sitta och vänta helt själva i ett rum ifall hon hade något smittsamt.
Men vid 3 kom en "sjuksköterska" in och undersökte Indra. Hon hade ingen feber. Men när hon var klar fick vi göra vad vi ville så länge vi stannade kvar på djursjukhuset. Men jag och pappa satt i bakluckan (den var öppen) med Indra i en timme ungefär och då åkte pappa hem och bytte med mamma. Men jag var tvungen att sitta kvar där med henne i knät och efter 20 minuter kom mamma. Dåfick vi sitta och vänta i ungefär 3 timmar tills vi fick komma in och prata med veterinären. Hon sa att det inte var något större fel på henne bara att hon hade ungefär som magsjuka. Men vi fick ett special foder eftersom hennes mage är lite känslig nu. Men jag räknade ut att jag var hos veterinären i mer än 5 timmar igår! Inte så jättekul...


Nu till någonting helt annat... Nu när Faramir har åkt på sommarbete har jag kommit på att jag inte skulle kunna överleva utan honom. Jag saknar honom jättemycket men jag hoppas att han har det bra med sina hästkompisar och han kommer ju tillbaka i augusti...

Från skolavslutningen...



Vykort

Fick ett fint vykort på posten av min kompis i dag! :D Hon har vart i Frankrike... Skulle inte sitta helt fel att vara där nu!



Vrid på huvudet ;)



Planer

I dag ska antagligen jag och mamma åka och plocka fläderblommor, som hon ska göra saft av. Vi kommer nog plocka i en kohage, där det går kor! :D Ska fota en massa :)

Jag och kossan Herman.



Lite gamla bilder

Bjuder på lite gamla bilder som min trogna fotograf Malva fotat :)












Hoppning

Hoppade Krypet i paddocken i dag. Barbacka, i strumplesten dessutom!
Vi hoppade inte så högt, bara ca 30-40 cm. Det gick, eller kändes, inte speciellt bra och jag vet att han inte tycker det är speciellt kul att hoppa. Men vi klarade oss utan både rivningar och vägringar :D

Foto: Malva



Simply the best



You're simply the best,
better than all the rest ♥


♥My Love♥


Något ni antagligen inte visste om mig...

...är att jag verkligen hatar midsommar! Jag hatar att fira det, och har alltid gjort.

Jag och Zanta, midsommar 2010 :)



Midsommar

 Nu önskar vi, här på bloggen, er en riktigt härlig midsommar! :D

















  /Olle


Planer

Har precis vart ute och mockat hos hästarna, fyllt vatten och ska strac ge dem hö :) Men jag tänkte berätta om vad jag ska göra i dag.

Pappa och jag ska ut och köra/rida hästarna en sväng. Han ska köra Zanta och jag ska rida Krypet, mysigt! Vädret ser inte jättebra ut, nästan som om att det skulle börja regna.




Sessan

Jo nu e det så att jag och Alma körde sanning eller konka och då sa hon att jag skulle skriva ett inlägg om när jag träffade Sessan första gången och min första sommar med henne. Så då får jag väl göra det nu! Så då får jag väl ta och göra det.
Första gången jag såg henne var en dag på påsklovet tror jag och vi hade letat länge efter en sommarhäst till mig. Då hade min mormor och morfars granne fått nys om det på något konstigt sätt men iaf så var det så att Hanna som hon heter (mormor och morfars granne) hade en kompis med massa hästar och då ringde hon till henne och frågade om vi fick komma och titta om det fanns någon som passade oss. Anna (tjejen med hästarna) sa att vi kunde komma och titta så vi åkte dit (dock några veckor senare) och tittade. Den första hästen jag såg var en vit, underbar, liten shetlandsponny som stod och åt hö. Jag kände direkt att det var henne jag skulle ha! Jag fick provrida och borsta och hon var underbar, dock lite seg eftersom hon bara ville gå tillbaka till hagen.

I slutet på juni kom hon och vi blev bästa vänner direkt. Men första dagen som jag red på henne regnade det och jag skulle sätta igång henne i trav men då så kastad ehon av mig! Inte så roligt men hon var ju inte van vid oss så jag fattar varför hon gjorde så. Men jag var lyckligare än någonsin trots att hon bockade när vi red 8D. Men så kom den sorgliga dagen då hon skulle åka hem. De lastade in henne och när de åkte iväg på den lilla grusvägen bort mot stora vägen kände jag mig ledsen över att den bästa sommarn i mitt liv var över och jag hörde hur hon gnäggade inne i transporten som om hon sa hej då. Jag kommer ihåg att jag vinkade mot transporten. Då visste jag ju såklart inte att jag skulle få ha henne nästa sommar. Sommarn som jag berättade om var 2009 och sommarn efter var 2010. Vi hade kontaktat Anna igen och sagt att vi gärna skulle låna henne igen. Hon sa att det var okej och att hon skulle ringa när hon kunde komma. Vi var på stranden den dagen och vid 3-tiden ringde Anna och sa: Hej, är det okej om jag kommer vid 5-tiden med Sessan? Jag hörde vad hon sa till mamma och började hoppa omkring och ropa: Ja! Ja! Sessan kommer idag! 
 Haha :-) Men då började faktiskt den bästa sommarn i mitt liv och min kusin Josefine skulle ha U2 från LRK så Sessan och U2 blev bästa vänner och jag och Josefine red ut tillsammans.

Det var allt om mitt första intryck av Sessan. Min första sommar med henne och min andra sommar med henne. Ha en trevlig midsommar allihop!


En ganska smutsig Sessan <3
 



Uteritt på Krypet

Red ut på Krypet i dag.
Han kändes fin och skrittade på rätt bra. Vi red en ganska lång sväng, men det tycker ju både han och jag är kul. Vi gick på några småvägar där det växer ganska högt gräs, och då försöker ju han såklart äta hela tiden. Jobbig ponny ;) Det var väldigt blött i skogen och min favorit galopp-väg var inte bättre. Vi försökte galoppera ändå, men det gick sådär. När vi kom till diket vi skulle hoppa för att komma till ängen vi skulle rida över, så var det översvämmat där. Den var dubbelt så bred som den brukar vara, och Krypet skulle aldrig våga hoppa det. Så vi gick över en liten "bro" en bit bort.

När vi kommit ut på den vanliga, "stora" grusvägen, blev han pigg och ville gärna trava. Sedan kom vi fram till mig favorit rid-väg! :D Självklart red vi in där, egentligen mest för att jag skulle kolla om det gick att köra med sulkyn där. Det var mysigt i alla fall ♥

Bjuder! :D


Utan internet

Var utan internet till kl. 12 i morse och sedan har jag vart ute och ridit. Där av har det inte vart någon uppdatering. Men snart blir det fler inlägg!
/Alma

Insperation

Åh, den här videon är så fin. Jag blir verkligen inspererad!
Den här videon är också bra, de är så duktiga!



Film

En lite rolig film på Zanta, när hon stod i förra stallet :)

Körning

Körde Zanten en sväng i går.
Hon var piggelin! Zanta travade på som bara den på ditvägen, och jag hade svårt att få henne sakta av, så jag lät henne trava. När vi sedan skulle vända så blev hon väldigt hetsig, och ville dra i väg. Men vi hade en människa och en hund framför oss, så jag kunde ju inte släppa henne. Kände mig verkligen hemsk som drog henne i munnen... Försökte göra förhållningar, men på de små sekunderna hann hon öka farten igen. Men när vi kommit förbi mötet fick hon springa! Höll ändå in henne lite, annars hade det gått för fort. När vi kom hem sedan körde pappa en kort, kort sväng också :)
Gammal bild.

Sommarbete

Nu har min älskade lilla underbara kille (Faramir <3) åkt på sommarbete. Jag kommer sakna honom jättemycket men jag ska ha kul i sommar. I slutet av juni eller i början av juli åker jag till Lidköping och då ska jag gå på "mini-ridläger" hos Alma. Det ska bli jättekul! Alma har sagt att jag får rida på Zanta och det är bra eftersom jag har ridit på henne mest. Fast hon kan vara väldigt busig men det går nog bra! Iaf så har det regnat mycket här i Stockholm men nu hoppas jag att sommarn kommer. Men nu är det så att min favvo-häst av de "stora" hästarna (hon e inte en ponny) är avlivad. Hon hette Tanja och hon var så fin och duktig. Hon var en av de bästa hästarna jag visste om och nu är hon borta. Det känns så hemskt. Jag saknar henne men jag hoppas hon har det bra uppe i Trappalanda med Santiago, Dallas, Tainy, Satsumas, Kevin och Karate. Saknar dig tjejen <3 Ni kan få en bild på Tanja.
 Lite konstig och suddig bild men iaf här e hon. Saknar dig!



Planer för i dag

Tänkte berätta lite om mina planer för i dag.
Zanta: Ta en körtur, eller rida ut med Olle.
Krypet: Rida ut en sväng/träna löst i paddocken
/Alma

sigge!!!

nu ska jag läsa en sigge bok!! vi ska läsa 30 sider i skolan så har vi läst 1000 sider tilsamans i klassen för vi är 33 styckna!!!
/Olle

igår red jag Zanta

när jag red Zanta. uma ville järna rida. uma burja skratta när hon fik sita på zanta. jag och alma sa att zanta var världens busigaste häst!!! vi jick för bi några kossor som Uma ville klappa!! uma är 0 år fast hon fyller 1 den 2 juni!! :D
/Olle

Promenix och ridning

Nu på kvällen kom mammas kompis, Maria, hit med sin ca 11 månader gamla unge, Uma. Hon är så söt! Vi (jag, mamma, Olle, Maria och Uma) gick ut på en promenad med Uma i barnvagnen och sen Zanta som Olle red på. Zanta var piggelin! Vi red till Skofteby för att plocka fläderblommor, som mamma ska göra saft av. Mums! Uma satt små stunder bakom Olle på Zanta, och det tyckte hon var jättekul! Zanta skötte sig super då ♥ Uma ville väldigt gärna rida, kanske blir det en liten hästtjej av henne sedan?

På hemvägen red jag min superstar, så himla mysigt! Vi galopperade lite och åh, vad vi älskar det!

Mobilbilder från i dag :)






Min superstar

Hiss & diss



...denna söta grimma! :D Fick en sådan av min kompis, passar ju bra till Krypet ;)




...sånna här tråkiga schabrak. Hade ju kunnat vara en snygg kant runt om i alla fall.


Min fina ponny

En mer personlig ponny får man leta efter.

Foto: Malva



Ny header!

Nu har jag fixat en ny, lite mer somrig, header och bakgrund :)
Kanske ändrar bakgrunden igen, för jag har inte så förtjust i den. Men vad tycker ni om helheten?

Den förra:


Våran nya:


Ni ser ju att jag bara ändrat lite bilder och färger, och lagt till lilla Indra, som står på Sessans rygg, som Hilda kommer blogga mycket om här :)


Malva och Herman

I går var jag hos Malva.
Jag fotade när hon skrittade Olivias häst Annabell :) Det gick väl rätt bra för henne!

Sedan cyklade vi till stallet där Malva har sin sommarhäst, Herman. En riktigt, riktigt snäll ponny! Förstår att Malva älskar honom ;) Vi red honom barbacka på ridbanan och hoppade lite, vilket han tycker är roligt! Herman har en väldigt gungande trav, haha. Vi fotade lit, så här kommer några bilder!

Foto: Malva




Foto: Jag




Foto: Malva


Jag rider western!





Mini-ridläger

Till Malva, Moa, Olivia, Maja och Hilda angående övernattning och ridning med hästarna här hemma.

Jag har tänkt lite...
Vi ska bygga en ny hage så den kommer delas in i tre hagar precis brevid varandra. En hade jag tänkt att Moas, Malvas och Majas hästar skulle gå i, och en skulle Prinsen (som jag antar att Olivia tar med) gå i och sen skulle mina gå tillsammans. Om vi sedan vill kan vi släppa i hop hästarna, om det nu skulle funka. Hö och betfor finns här om någon skulle behöva utfodra sin häst lite extra, och fyra boxar finns. Men jag antar att hästarna kommer gå ute på natten (Vilket i alla fall mina kommer göra).

Antal dagar.
Jag hade tänkt att det kanske bara skulle bli 3-4 fyra dagar, någon gång i början av juli. Har inte bestämt något datum än, då jag inte vet när alla kan. Ge gärna förslag ^^

Annat.
Vi kommer att rida ut, rida i paddocken, tävla lite på skoj och leka med hästarna! Och självklart mysa, rykta m.m. Vi kommer nog sova antingen på höloftet eller i en liten stuga som finns här på gården.

Ta med:
Hjälm
Väst
Ridkläder
Andra kläder efter väder
Tandborste m.m. ;)

Till hästen:
Ryktsaker
Flugspray, täcke och flughuva/pannband om det behövs
Sadel, träns m.m.
Skydd och lindor om det behövs.
Ja, ni fattar väl? ^^

Sedan kommer det kanske komma hit en tjej som heter Stine-Lo, som kommer "träna" NH med en av våra hästar och visa oss :D

Hilda och Sessan i somras :)




Skiss

Tänkte visa en skiss på en fjording jag gjorde alldeles nyss.
Som sagt är det en skiss, och jag kommer inte fortsätta måla på den. La egentligen inte ner mer än någon minut på att göra den ;)

Kan säga att jag inte är särskilt duktig heller, haha. Vrid på huvudet ;)



Ryktning

Har än så länge bara ryktat hästarna.

Krypet: Skulle träna på att stå still utan att vara fastbunden i gången, men han var otålig och ville inte riktigt. Det var stunder som han stod still och då blev jag glad! Han ville annars gärna vända på sig och gå framåt eller äta lite från golvet (håstrån som jag missat att sopa bort). Till slut orkade jag inte "rätta till" honom mer, så jag knäppte fast honom. Tror han gjorde så i dag mest för att han var otålig, men det är något vi får träna på!

Zanta: Knäppte fast henne i gången direkt och kratsade hovar, redde ut manen m.m. Hon har nästan släppt all vinterpäls nu! Det är bara lite kvar på magen.

Zanta i stallgången, i vintras.





Skolavslutning

Det känns inte troligt.
Jag, som för några månader sedan, grät över att gå till skolan.
Det förvandlades efter några veckor till glädje, att träffa kompisarna igen.
Jag kommer sakna dem alla, otroligt mycket ♥

I dag börjar sommarlovet! Behöver jag säga något mer?!

Bjuder, jag och Philip!


Söta lilla Clara, en av de fem från min klass som sjöng solo :D


Fina Maja, som också sjöng solo! Riktigt duktiga är dom, allihop!


Innan någon frågar, jag är varken kär eller tillsammans med Philip ;) Vi brukar skoja om att vi är bästa vänner. De flesta i klassen brukar alltid krama varandra, varje dag, haha ;)



Duktig Alma!

Jag har faktiskt vart duktig och smörjt Krypet träns i dag!
Olle putsade Zantas, så det slapp jag! Måste ta och putsa selarna och Krypets bruna träns också snart...

Förresten har det flyttat in två svalor i stallet, som har lagt ägg i "takhörnet" i Krypets box! :D




Uteritt på Kryp

Det var nästan som jag glömt hur det kändes att flyga fram i galopp. Det var ett tag sen jag red, och jag glömmer fort.

Red ut på Krypet i dag, äntligen! Som jag har saknat att rida! Vi börjde ridturen med att "bråka". Han ville äta vid sidan av, men jag styrde upp honom på vägen igen med skänklar, röst och tyglar. Han är nog alltid hungrig, hur mycket mat han än får!

I alla fall, så blev det en hel del galopper. Jag tycker att han, för det mesta, skötte sig bra! Det var bara att han ville äta ibland, men det får jag stå ut med ;) Vi red i skogen, vid fotbollsplanen och hoppade över det nedfallna trädet. Han travade dock sista biten fram och hoppade sen. Hoppade även lite diken, vilket han inte tycker är lika kul.

Jag och Krypet i våras ♥



Rosa ponnies




Längtar!

Jag längtar till:

1. Sommarlov!

2. Att Hilda kommer hit.

3. Att tillbringa massa tid med hästarna.

4. Att rida tillsammans med Hilda, Malva, Maja, Moa och Olivia!







Tror inte det är sant...

I morgon slutar vi skolan!
Tror nästan att någon skojar med mig, det är helt sanslöst! Som jag har längtat, snar är det sommarlov. Sommarlov...

Haha, jag och Zanta.
Foto: Malva



Lilla Indra

Hilda här igen. Ni kanske hörde att jag skulle få en valp? Men iaf nu är hon äntligen här. Indra heter hon och är en schnauzer. Hon är 10 snart 11 veckor och riktigt busig. Men hon älskar att lära sig och hon är väldigt duktig. Hon kan redan komma på inkallning och nästan sitta på kommando trots att vi bara fick henne i söndags. Som sagt är hon så duktig. Hon är ganska rädd för hästarna på ridskolan men i tisdags när jag var och red så tittade hon och då tyckte hon det var jättekul! Just nu ligger hon och sover bredvid mig i soffan och hon sover ungefär halva dagen och nästan hela natten. Här får ni lite bilder på henne:












Olle och Krypet i våras

Här kommer två gamla bilder från i våras, när Olle red ut på Krypet :)

"Mycket hund"

I går var jag även hos min ena kusin, Daniel, och hans tjej Anna. De har en jättegullig schäfer, som hette Boss. Jag lekte med honom i trädgården, vilket han tyckte var kul. Jag kastade i väg hans gosedjur och han sprang som skjuten ur en kanon och hämtade den. Till slut kom han ända fram till mig med gosedjuret, för att jag skulle kasta igen!
Bossen ;)

13 juni: Promenad med Molly

I går var jag ute och gick med kusinernas hund, Molly. En världssnäll cavalier-tik!

Vi skulle bara gå en kort promenad runt kvarteret, för det var så varmt ute. Men efter att vi gått förbi bara några hus, så vill hon inte gå längre. Hon bara står och tittar på mig som om hon säger: "Om du tror att jag tänker gå, har du fel!" Det tog några minuter innan jag fick med mig mycket motvilliga Molly. Efter en liten stund så pinnade hon på ordentligt. Hon gjorde samma sak en gång till, när hon fick syn på matte på bakgården. När vi var nästan hemma så travade hon minnsann på! Haha.

Mollyboll :)

Trött Alma

Tessan (min kusin) hade fest med sina klasskompisar här igår.
De spelade musik jättehögt fram till 1 på natten, och jag kunde inte sova eftersom de spelade precis utanför rummet där jag och farmor sover. Somnade närmare kl. 2/halv 3 på natten. Så jag är lite trött i dag!

Saknar mina hästar där hemma :( Men annars är det fint!

Bild i repris.





Bushästar

Kopierar Malvas text om hur det gick för dem när de red mina hästar i går :)

"Idag var jag och Moa och motionsred pollarna åt Alma eftersom hon är på Öland.
Vi hade tänkt att rida ut, jag på Zanta och Moa på Krypet. Vi skrittade några varv i paddocken först. Sen när vi börjat rida ut på vägen kände vi att vi hade två riktigt pigga och samtidigt sjukt sura ponnyer. Dom skulle alltid, precis alltid vända in mot vägkanten och ställa sig och äta. Särsklit Krypet, han verkade riktigt hungrig xD Vi orkade inte med det idag, att dom skulle äta hela tiden, så vi vände tillbaka. Jag orkade speciellt inte med det eftersom jag varit på fotbollscup hela morgonen, ifrån klockan 7 typ till 3. Så jag vart ganska så trött ^^ Men iaf, tillbaka till ridpasset. Vi red lite i paddocken. Hästsrna var jättesura, och vi tror att det var så att dom testade oss lite när Alma inte var med. Haha, busponnyer. Jag red fortfarande Zanta och Moa Krypet. Vi skrittade några varv, kanske 4-5 varv. Sen travade vi lite grann. Zanta var jätteenvis och Krypet sparkade bakut. Zanta ville nästan inte trava. Men när Moa fått upp Krypet i trav ville Zanta minsann trava xD Sen började hästarna bli jättesura hela tiden och dom skulle bara stanna och äta vid kanten hela tiden. Moa hoppade av Krypet och hämtade kameran istället. Jag hoppade upp på Krypet och Moa höll koll på Zanta som stod bredvid henne ^^ Krypet var ganska envis så jag var tvungen att ta till pisken lite lätt och då sparkade han backut! Haha xD Jag tog verkligen den jättelöst på rumpan på honom och han blev jättesur och sparkade abckut varje gång.
Han var sur i början när jag red och ville inte lyssna men efter ett tag släppte det och jag kunde rida lite dressyr på honom och jag kände att vi sammarbetade mer och mer. Efter ett tag gick det jättebra!

Sen red jag Zanta och då red jag inte speciellt snyggt kan jag säga, men jag försökte få henne att lyssna lite bättre
"

Kopierar två bilder från Malvas bilddagbok.
Malva och Krypet.







Moa och Malva

Moa och Malva ska rida rida hästarna åt mig.
Hoppas det går bra för dem, och att hästarna är snälla! Antar att Malva tar Zanta och Moa Krypet..? De skulle rida ut, tror jag. Ni kommer få mer uppdatering om hur det gått för dem sen!

Och Malva, om du hinner se detta, HÄMTA DINA RIDBYXOR INOMHUS! De hänger i min garderåb i tvättstugan!

Moa och Krypet, jag och Zanta.


Malva och Zanta.



På Öland

Just nu sitter jag i Tessans rum, vid hennes dator :)
Själv ligger och och sover, haha. Tänkte bara säga att jag absolut inte längtar hem, bara till hästarna. Synd att de inte kunde följa med! Det är jättefint väder här, varmt och skönt! På tisdag så tar Tessan studenten, fuskigt! Själv slutar jag ju på fredag...

Bild i repris.



Busstationen

just nu sitter jag och farmor på busstationen och väntar på nästa buss. Vi kommer antagligen få vänta i mer än en halvtimme till för en halvtimme har redan gått. Lite trÅkigt men... /Alma

Uppdatering

Hästarna har fått rätt mycket vila den här veckan, men de kommer ju få jobba hårt i helgen, då Moa och Malva ska komma hit och rida dem! För när jag är på Öland blir det lite svårt att rida pållarna där hemma ju.. ;)

Krypet och jag en kväll i våras.



Hej igen

Hej igen!
Som ni antagligen har märkt har jag vart borta några dagar... På fredag ska jag till Öland med farmor så det blir nog inte så mycket uppdatering där ifrån heller, men jag kan nog försöka fixa ihop något! :D
Foto: Malva




Fler bilder

Här kommer ännu fler bilder från i fredags! :D

Foto: Malva
Krypet efter duschning :)




Zanta efter duschning :)


Och i hagen efteråt...












Tror nästan hästarna var skitigare efter duschningen än innan :(

Dusch!

Tänkte bjuda på några bilder från när jag och Malva duschade hästarna i fredags. Se och njut! :D

Foto: Malva
Bilderna kommer lite i oordning.












Kommer fler i ett annat inlägg :)

Träning ikväll!

Har sovit hos min farmor i natt och jag är rätt trött.
Om nu allt går som planerat ska jag rida lektion för Jenny kl. 6 ikväll. Egentligen skulle jag ha gjort det kl. halv elva nu på morgonen, men jag hade nog aldrig orkat det så det var nog tur att Jenny fick förhinder ;) Hoppas det går bra på träningen! :D

Foto: Malva



Oaktiv

Kommer antagligen vara oaktiv nu, någon vecka fram över.


Ridning med Malva

Malva kom som sagt hit i dag igen.
Vi red ut på hästarna, hon på Zanta och jag på Krypet. Vi tog en lång tur, på lite olika småvägar. Det var jättevarmt hela tiden, och oj, vad alla svettades! Hästarna verkade hungriga för de ville hela tiden ut i diket och äta av gräset där. Men annars gick det bra. Vi hade både galopp och travtävlingar, men det är inte lönt att utmana någon ryttare, som Zanta gillar, som rider henne. För hon är snabb, den där lilla!

När vi kommit hem duschade vi hästarna, men det får ni mer text och bilder på sen!

Jag och Krypet i går.



Dum Malva

Dumma Malva, som skrev det där inlägget förut.
Aja, skyll inte på mig, det var Malva som snodde datorn!

/Alma

Malva Gästbloggar!

Hej!

Jag heter Malva Prutt Lugner och ska gästblogga här idag! Jag heter då Malva och är 12 år. Som sagt så heter jag Malva och det är jag stolt över! Kram. Hoppas ni gillade min gästbloggning här idag. Förhoppningsvis kommer jag gästblogga igen när jag kommer till Alma. Det är bara att sno datorn. :)

Tog en fjortisbild på Alma :)

kram malva! :D

Ridning - Zanta

Jenny hörde av sig och sa att en av hennes unghästar hade skadat sig, så hon kunde inte komma ut. Jag hoppas det löser sig! Men Jenny ska antagligen hit på söndag i stället.

I alla fall så hade jag tänkt rida Zanta lite, och så blev det. Jag sadlade och tränsade henne och började värma upp. Zanta är en sådan häst man måste hålla sysselsatt hela tiden, för att hon inte ska hitta på något bus. Volter hit och volter dit, sakta av, öka, vända snett igenom - hela tiden! Så såg programmet ut i dag, haha. Tantis var duktig, men hon var lite ovillig i början fast det släppte efter ett tag. Hon ville inte riktigt galoppera i dag men det gick ända skapligt bra med den.

Olle och Zanta i vintras.



Smakprov

Här får ni två smakprov på bilderna jag och Malva fotade i går :)






Ska rida lektion snart...

Ska rida lektion för Jenny kl. halv elva, så jag måste snart börja göra mig i ordning.
Dels ska jag äta frukost, borsta tänderna, mocka, mocka paddocken, rykta, sadla tränsa Krypet och ställa bort allt som står i paddocken. Sen får vi se om vi minns allt vi lärt oss!

Krypet i vintras.



Hovslagaren har vart här

Just nu är jag med Malva. Vi är nog inte fullt normala...?
Hovslagaren har i alla fall vart här och jag tycker båda hästarna skötte sig bra. Zanta försökte bita hovslagaren en gång och stegrade sig en gång, men annars gick det bra. De fick skor på både bak och fram, båda två. Krypet var jätteduktig! Malva fotade massa bilder med sin kamera, som kanske kommer upp sen.




Malva kommer!

I dag ska min kompis Malva komma hit :)
Hon ska vara med när hovslagaren kommer och jag har antagligen tänkt slänga upp henne på Zanta för en ridtur. De är rätt lika de där två egentligen... Envisa, söta, små, tävlingsinriktade och med bra humor!

Snodde en bild från Malvas bilddagbok på hästen hon ska ha i sommar, Herman.


Svar på kommentar





Åh, vad jag blir peppad att fortsätta av sånna här kommentarer!
Det värmer, tack!

"Man ska kämpa för det man älskar".

Mörkrädd innehäst...

Åh, suck.
I går skulle vi försöka ha hästarna ute (Krypet gillar att vara inne på natten och därför har de stått inne på natten). Men Krypet springer runt som en galning i hagen, jätte stressad. Zanta hade nog inte haft något emot att vara ute dygnet runt. Men mamma fick gå ut och ta in dem sent på kvällen. Är det normalt för hästar att vara mörkrädda...?

My & Krypet, som precis hade gäspat :)



300 inläg!!!

nu har vi jort 300 inläg!!! bra va??? :D



/Olle

Bus med Zanten

Busade lite med Zanta i paddocken i dag.
Hon var på träningshumör och busade mer gärna! Pallen stod framme och hon var jätteduktig på att stå på den! Vi trixade och hoppade även lite, vilket hon verkade tycka var kul. Hindret låg kanske på ca en halvmeter och hon var inte ens nära att riva. Haha, busan, hon var faktiskt riktigt duktig :)

Fina tjejen, i höstas.



Dåligt ridpass

Hade tänkt rida dressyr på Krypet i dag, men det gick inte så bra...
Jag red verkligen uselt! Hade inte alls någon bra känsla, och det såg säkert inte bra ut heller. Vill inte skriva något mer om det.

Men Krypet var duktig, det var bara jag som red kasst.




I dag, för ett år sedan.


Skrivit på min gaamla blogg :P

'


RSS 2.0