Spökhästen



Alma

Dressyr på TV

Ville bara tipsa om att det är dressyr på Svt24 :)
Ha en trevlig lördagkväll!

Alma

Ridning/dammvipp-träning!

Jag har tränat lite med Krypet i paddocken i dag.
Dels tränade vi lite med dammvippan, att han inte skulle vara rädd för den. I början var han livrädd! Men sakta men säkert blev han mer trygg och jag kunde smeka honom med den över hela kroppen. Han fick lite godis, i form av morotsbitar, när han gjorde rätt :)

Sedan red vi lite löst. Han var jätteduktig! Vi tränade lite på att först komma i galopp, vända och galoppera tillbaka på långsidan. Vet inte vad det kallas, men antar att det har ett namn ;) Vi behöver förståss träna mer på det så att han förstår ännu bättre och att vi kanske kan även vända i galopp. Vi hoppade även lite, och det gick fint.



Alma


Ridning i paddocken med Zanten!

Har faktiskt ridit Zanten i paddocken, barbacka med träns, i dag!
Tyckte hon skötte sig riktigt bra och vi hoppade t.o.m några låga hinder :D Så härligt att rida henne barbacka igen, det var ett tag sedan! Vi galopperade rätt mycket och hon bockade några gånger, min lilla busa! :D Jag älskar att rida henne, man behöver inte vara orolig för att det ska bli tråkigt för med Zanta händer det alltid något!



Alma

God morgon!

God morgon på er!
Tänkte berätta lite om mina planer för idag :)

Zanta: Körning/markarbete
Krypet: Uteritt
Stallet: Vardagssysslorna.

Sen hade jag även tänkt cykla ner till fåren och mysa med dem.

Alma

Hoppning

I dag har jag hoppat på Krypet.
Vi började att värma upp genom att ta en kort tur ut på grusvägen. Han kändes pigg och lyssnade när jag gav honom skänkel för galopp och trav.

När vi kom i paddocken ville han inte riktigt eftersom han tyckte att vi hade jobbat färdigt. Men efter att ha skrittat, travat och galopperat lite tog vi ett hinder som var ca 10 cm över marken. Det hoppade han galant (såklart). När vi "hoppat upp oss" så försökte vi på det lite högre hindret, som var ca en halvmeter. Han hoppade det bättre än jag trott. Han vägrade sammanlagt fyra gånger, då eftersom han tyckte det blev lite tråkigt med hoppning. Jag kan inte klandra honom, för hoppning är inte vår grej. 

Svettig hest!
 

Alma

200 inlägg!

Skriver det 200 inlägget på bloggen nu! :D
Det tycker jag vi kan fira med lite hagbilder från idag!









Alma

Söta bilder

Här kommer några bilder på både mig, Olle och hästarna.
Alla är oredigerade och är några veckor gamla.















Alma

Någon som behöver tvätta sina ridbyxor...?


Alma

ALLA TUMMAR UPP!

NU GER VI ALLA TUMMAR UPP I HELA VÄRLDEN FÖR...
... http://djurensratt.se !

Alma

Hoppas!

Jag hoppas att jag hinner ner till fåren nu i eftermiddag!
Det blåser lite ute nu, så jag hoppas även att jag får skjuts! Fåren har börjat gå ute nu, så jag vill inte springa och leta efter dem ;) Men det ska bli kul att träffa de små busarna igen!

Baggen.
Fåren
Alma

Lite planer

Tänkte berätta lite om mina planer för dagen :)

Zanta: Vi kör rundan med sulkyn.
Krypet: Hoppning i paddocken.
Stallet: Mocka, fylla med strö, städa sadelkammaren, sopa, och kanske tvätta borstar m.m.



Alma

Tummen ner


...rosa chaps! Men jag tycker ändå det kan vara lite gulligt när de bärs av småbarn, men det skulle se knäppt ut på någon lite äldre.

Alma

I'm back!

Sådär, nu är jag tillbaka efter att ha vart lite oaktiv i några dagar!
Nu ska jag försöka göra så många intressanta inlägg som möjligt varje dag! :D

Fick bli en bild på fina, älskade, underbara Emma, som tyvär har lämnat oss. 

Alma

Knäppa pålle

Krypet är hopplös ibland!
I dag, igår och i förrgår hade han smitit ut från hagen. Men nu har pappa fixat med elen, så nu hoppas vi att den busen håller sig i hagen!
Alma

Dagens ridpass; Krypet

Red Krypet i paddocken i dag. Hade tänkt försöka mig på att knoppa honom, men knopparna blev inte alls bra, så jag tog ur dem.
Men väl i paddocken kändes han väldigt pigg och framåt. Han skrittade på bra, men god takt.
Efter vi värmt upp började vi trava även då kändes han fin. Vi galopperade mycket det här passet, och det kan jag tänka mig att han behövde. Vi gjorde volter i alla gångarter, serpentiner i trav och tränade på att sakta av från galopp och sedan fatta den igen. Han var väldigt duktig, men han blev trött fort!
Alma

vad jag har jort i dag

jag har mokat i Zantas box i dag!!! :D det jick bra fast det tog lite lång tid!! sen har jag tagit läder balsam på Krypets träns. Det blir nog fint!!! :D



/Olle

Lite uppdatering

Som ni antagligen vet är jag lite "off" nu, så det blir inte så mycket inlägg.
Nu ska jag strax till teatern och sedan hem och pyssla, rida och köra hästarna! :D
Alma

Tummen upp!

Tummen upp
Måste ge dem en tummen upp! :D Även om de inte har allt man kanske vill ha, så är det ett rätt billigt ställe där de har de viktigaste sakerna man behöver.
Alma

Bilder

Här kommer några bilder från i helgen på mig & Krypet och Hilda & Zanta :D
Visst har vi matchat snyggt? ;)
Hilda och Zanta i marin/mörk blå och jag och Krypis i ljusblå! :D
Alma

Dagens citat

"Så länge man har roligt, är ingen tid bortkastad"


Alma

Världens bästa hästar

Alma

Kalas hos en "häst-kompis"

Har vart hos min kompis, som har hästar, idag :)
Superkul! Vi pysslade lite med hennes hästar, så jag, Malva, Maja och Linnea (tror jag de hette) tog Niklas och han hade temat "Fantasy". Och den andra gruppen med ponnyn Annabell hade typ tävlingstema.

Här kommer bilder på pållarna som Oliva är fotograf till :) Hoppas det är okej om jag snor dem lite, Olivia!
Annabell.


Niklas, med sitt fina horn i pannan! ;)

Alma

Dagens planer

Tänkte berätta om mina planer för dagen.

Zanta: Körning
Krypet: Dressyr i paddocken
Stallet: Vardagssysslorna, så som mocka, sopa m.m.


Alma

Dressyr på världens duktigaste ♥

Måste skriva om dressyrpasset på Krypet igår!
Han gick så klockrent! Vi gjorde volter i alla gångarter, snett igenom, serpentiner m.m. Även om han inte går i form, jobbade han på riktigt bra! Han kändes väldigt motiverad, villig att arbeta och lyssnade jättefint på mina hjälper. Han hade liiite svårt att hålla galoppen på kortsidan, men det var bara att fatta galopp igen. Efter ridpasset var han riktigt svettig, min lilla prins!
Har tyvär inga ny bilder att bjuda på :(
Alma

Svettig uteritt

Hilda var här i dag igen!
Vi red ut i det väldigt varma vädret! Hon på Zanta och jag på Krypet. Måste säga att Zanta och Hilda faktiskt passar jättebra tillsammans! Så i sommar kommer Hilda ovh hjälper mig hårdträna Zanten ;) Men i alla fall så red vi en rätt lång runda och hästarna var pigga och glada. Hilda hadde dock lite svårt att få upp Zanta i galopp (vilket brukar gå ännu sämre för mig), men när hon väl börjat galoppera gick det räserfort! Galoppbanan nästa, för Hilda Olsson på Zantana! Krypet tycker jag skötte sig fint, trots att det blev några störtdykningar ner i gräset vid vägkanten.
Alma

Oaktiv

Kommer vara oaktiv i några dagar nu...
Vi hörs sen!

Alma

Dagens planer

Tänkte berätta lite om mina (våra...) planer för dagen.

Krypet: Dressyr/uteritt
Zanta: DRESSYR, eller vad säger du Hilda? ;)
Stallet: Mocka, sopa m.m.



Alma


Intagning av hästarna.

Haha, just nu är Hilda, Olle och mamma och tar in hästarna för natten åt mig? Jag orkade inte, så de erbjöd sig att göra det åt mig! Undrar hur det går ;)

Alma

Tummen upp

Tummen upp
...underbara hästar! Som Zanta och Krypet (och Sessan och Faramir, enligt Hilda)

Alma

Alma skrev faktiskt väldigt fel

Hej igen! Jo som ni ser nedanför skrev Alma att hon bara red lite fel? Nej, hon sa alldeles nyss att hon faktiskt red fel! Jo hon sa faktiskt det. Men som sagt hon red faktiskt vilse och hon ville inte alls skrämma mig. Hon blev egentligen bara rädd själv. Jo jag säger faktiskt sanningen och Alma red vilse.

/Hilda!

Rättning av Hildas text..

Jo, ni som läst Hildas text (nedanför) såg väl att hon hade skrivit att jag red vilse?
Så var det faktiskt inte alls! Jag red bara... lite fel! Med mening förståss, för att skrämma Hilda, *hosthost*.
Alma

Hoppning och skogstur

Hejsan! Nu är det jag (Hilda) som har snott datorn från Alma och nu tänkte jag skriva lite om vad vi gjort idag. Jo när jag kom satt vi vid datorn och sedan kom jag och Alma på att vi skulle rida ut i skogen. Så vi gick och gjorde i ordning hästarna och idag var det min tur att rida på Zanta. I början var hon ganska seg men när Alma och Krypet började trava så blev hon genast pigg och ville springa efter. När vi var inne i skogen red Alma vilse men hon säger att hon red "fel".Men vi hittade ut till slut. På vägen hem så blev Zanta jättepigg och galopperade snabbt. Väl hemma åt vi kladdkaka som Almas mormor hade bakat. Det var jättegott! När vi ätit upp gick vi och byggde några hinder. Sen gick vi och hämtade hästarna vi satt upp och hoppade några hinder. Zanta ville inte alls hoppa så Alma fick komma och leda mig. Jag kände mig som en nybörjare igen. Men Alma och Krypet var jätteduktiga! Det var nog allt vi gjort idag fast vi har spelat badminton med Emerson (min brorsa) och Olle. Jag förlorade mot alla så jag åkte ut :-( Men jag sprang iväg med racketen och bollen in i hästhagen.
Min sommarponny Sessan.
Sessan
Sessan
/Hilda!

Duktig Alma (och farmor)

Jag och farmor har faktiskt mockat halva hästhagen idag! :D
Himla skönt att få det gjort, så som det såg ut! Skit över allt , hehe... Men nu har vi bara lite kvar, som vi ska ta i helgen antagligen :) Ska nog lägga upp några före och efter-bilder sen.
Alma

Promenix med Zanten

Idag har jag vart ute och gått en stund med Zanta.
Hon skötte sig helt okej. Det var varmt ute och hon orkade väl inte busa, som tur var! Hade repgrimman på henne. Vi travade/joggade rätt mycket och det var rätt jobbigt för båda delar, haha! Hon stannade några gånger, men det var inte så farligt. På hemvägen satt jag upp och red, fortfarande med bara repgrimman och ett grimskaft, för att jag inte orkade gå! Jag behöver nog träna upp min kondis.. ;)

Snodde pappas dator, så jag har inga nya bilder.


Alma

10 komentarer!!!

om jag får 10 komentarer så laddar jag upp alla bilder från igår!!!
Så komentera på nu :D:D



/Olle

Igår

igår red jag och Alma!!!!! jag red Zantis och Alma red krypis!!!!!! och mamma fotade.och när vi skulle trava så vägrade Zanta. Krypet var jäte duktig med Alma men inte Zanta!! Hon var jäte busig!
/Olle

En bild

Jag kunde inte koppla upp mig till internet på min dator när jag var hos farmor så jag satte mig ner och kluddade lite i Photofiltre. Här ska ni få se en bild på ett rosa pessoa-bett!

Ett rakt, rosa, pessoa-bett :D
Alma

Hilda och Sessan - Jag och Zanta

Jämförde en bild på Hilda, Sessan och Jag och Zanta.
Här är jag och Hilda lika gamla. Zanta och jag ser ut som små korvar medan Hilda och Sessan ser små och smäckra ut, haha!

Alma

Efterlängtad kompis

I övermorgon kommer min kompis Hilda till mig! :D
Hon bor i Stockholm men har släktingar här i Lidköping. Vi brukar umgås då hon är, för vi båda älskar hästar! Hilda har haft en shetlandsponny som heter Sessan några somrar i rad nu och Sessan och Hilda bodde hos mig och mina hästar tre dagar i somras. Den har gången ska hon få testa att rida Zanta för första gången. Är rätt säker på att de där två kommer att klicka. Men vi får väl se, man vet aldrig!

Småskitarna :love:
Sessan

Alma

Dagens körpass; Zanta

Jag och Zanta tog en sväng ut i skogen med sulkyn idag.
Hon var lite busig (som alltid) och skulle in på alla andra småvägar än just den jag hade tänkt att vi skulle ta. Vi travade en hel del och det var ju varmt idag, så hon blev riktigt svettig! Jag ska försöka köra med henne varje dag nu så att hon får upp konditionen. När vi körde tillbaka blev hon riktigt pigg och ville helst trava hela tiden. Jag lät henne galoppera en rätt lång bit så att hon skulle få sträcka ut lite. Det är himla härligt att köra den ponnyn, man vet aldrig vad som kan hända!

Min fina Zant :love:


Alma

Dagens ridpass; Krypet

Jag red faktiskt ut på Krypet i repgrimman idag.
Han testade mig några gånger eftersom han kände att han inte hade något bett i munnen. Men så småning om skötte han sig bättre och bättre. Vi red inte särskilt långt, för jag är fortfarande lite osäker på att rida ut utan träns. Men mitt mål är att någon gång kunna rida ut helt utan utrustning och endå känna att jag har kontroll över situationen. På hemvägen gick det strålande bra. Han konstrade ingenting alls då. Men det är ju inte så konstigt när man tänker efter, haha. Vi galopperade och så, det gick fint :)

Två gamla bilder ;)



Alma

Vad jag är duktig!

Har nyss satt mig här efter att ha käkat lite mat hos farmor.
Men idag har jag ridit Krypet, kört Zanta, tvättat borstar, städat runt diskbänken och tvättmaskinen i stallet, mockat, fyllt på med strö m.m. Puuhh, är lite trött nu, men jag har Zantas box kvar att strö. Sedan ska jag tvätta ur rykthinkarna också, för just nu ligger det lite hö, hår och smuts i dem. Men alldeles strax ska jag till fåren, fast först ska jag skriva om dagens pass med hästarna ;)

Bjuder på en gammal bild av mina knäppisar när de busar.


Alma

Bilder på lammen från igår

Som rubriken lyder. Behöver jag skriva något mer?





Disa's bror.














Jag och Disa :)




Baggen.


Avslutar med en bild på Disa och hennes bror :love:


Alma


Ska redigera lamm-bilder

Japp, nu ska jag börja redigera lamm bilderna! :D
Här får ni ett smakprov.

Jag, Disa's bror och Disa.


Alma

En vanlig dag

Såhär kan en vanlig helg/lovdag se ut för mig :)
Har inte skrivit några tider, eftersom jag är rätt dålig på att passa dem x) Men jag släpper ut hästarna vid ca kl. 8 och sen kommer de in vid 8-9 tiden.

Alma

Kom nyss hem

Som rubriken lyder; Jag har nyss kommit hem från fåren.
De är så himla underbara varelser! Lilltjejen (som jag skrev om igår) var minst lika mysig idag med. När jag klivit in i deras "inhängnad" så "travade" hon fram till mig! Gissa om jag blev glad?! Jo, det blev jag förståss. Baggen var väldigt "på-ig" idag och ville att man skulle kela med honom.

Någon kvart senare låg nästan alla fåren ner. På min ena sida hade jag baggen och på den andra hade jag tre små söta lammungar! Åh, så mysigt det var.

Tror förresten jag kommit på ett bra namn till "min" lilla tjej! :D
Tror ni att Disa skulle passa?

Alma


Planer för dagen

Tänkte berätta lite om mina planer för dagen.

Zanta: Körning/Ridning med Olle.
Krypet: Uteritt
Gosan (min katt): Mysa! Kanske hoppa och trickträna lite ;)
Stallet: Mocka, sopa m.m.

Sedan tänkte jag dra iväg och kela lite med fåren! :D
Google-bild.

Alma


Lammisar

Jag kände verkligen ingen motivation till att träna med hästarna idag. Men jag körde Krypet lite sedan (kommer inlägg om det sen). Så jag cyklade iväg till fåren. Det märktes att det var ett bra tag sedan jag var där, eftersom lammen hade vuxit jättemycket sen sist! Fick ett varmt välkomnade av baggen, så fort jag klev in i deras "inhängnad" (den är inomhus), då han började snusa mig i ansiktet med sin lilla mule. Två väldigt nyfikna lamm fångade också mitt intresse. Nr 35 hade dom. Efter att jag kelat lite med "flicklammet" så la hon sig ner! Precis brevid mig. Då blev jag riktigt glad. Tänk att vinna någons tillit på så kort tid.. Helt otroligt.

Men hon reste sig sedan upp när det dök upp några andra personer, men de gick efter ett tag. Jag mös med henne en rätt lång stund efter att de gått. Och sen la hon sig ner igen! Brevid mig låg hon och hennes bror, med de andra fåren som låg ner lite här och var. De kändes väldigt tryggt hela tiden.

Baggen la sig också nära mig två gånger. Han kan vara lite elak mot lammen ibland, men när han låg ner såg det verkligen ut som om lammen retades med honom! De gick på honom och verkligen behandlade honom som en lekfarbror, haha! Men lilla tjejen la sig då ner en trejde gång, brevid mig. Fina tjejen :love:

Gammal bild.


Alma


*Suck*..

Måste verkligen sucka över Krypets sele.
Det är dock en travsele, men endå. Den har så himla mycket remmar och jag vet inte riktigt hur den ska sitta. Försökte en gång förut idag, men det var lönlöst. Pappa ska försöka hjälpa mig sen, och då hade jag tänkt köra en sväng med honom. Det var länge sedan han var ute och kördes!
Alma

Mitt "vill ha"

Just nu vill jag verkligen ha ett ledrep!
Skulle bli mycket enklare att longera i repgrimma och även markträna då.

Finns på Hööks för 79 kr.

Alma


Godmorgon

Hejsan du glade!
Jag har sovit hos min kära farmor inatt. Hon är en optimist om ni undrar, haha. Men hon är (för det mesta) helt underbar.

Nej, nu ska ni inte få höra mer om min farmor! Tänkte berätta lite om mina planer för dagen.
Zanta: Antagligen stå, eftersom hon gick hårt igår.
Krypet: Uteritt/ridning löst i paddocken
Gosan (min katt): Myyyyys!
Stallet: Mocka, sopa, städa sadelkammer och antagligen pusta träns och annat läder.


Alma

Två bilder

Två bilder Moa fotade med sin mobil idag :)
Alma

Uteritt m.m. med Moa

I dag har jag vart med min kompis Moa :)
Som jag nog sagt förut, så känner våra morfädrar varandra. De är helt galna båda två, haha! Eller vad säger du Moa? ;) Men vi red ut tillsammans. Hon red Krypet och jag red Zanta. Härligt att rida på min skruttponny igen! Det gick inte värre än vanligt, hon var rätt duktig. Vi travade och galopperade en hel del, det tyckte både vi och hästarna var kul. När vi kom hem gick vi in och åt lite mat och satt vid datorn. Sedan gick vi ut igen och selade Zanta och spände för henne för vagnen. Vi hade så himla kul! Tummen upp för den här dagen!
Moa fotade lite bilder som hon kommer skicka till mig sen ;)
Bjuder på en gammal bild på Moa och Krypet!
Alma

Insperation

Alma

Ingen ork.

Känner mig jättetrött just nu.
Men ska snart ut till hästarna och träna, med iallafall Krypet. Tror Zanta ska få stå idag eftersom hon antagligen kommer få jobba rätt hårt i morgon när jag ska vara med Moa. Vi kommer antagligen både rida lite och köra henne med sulkyn! :D
Zanta
Alma

Några gamla bilder

Alma

Tillbaka!

Pausen blev kortare än jag väntat mig.
Men det verkar ha löst sig lite i mitt liv nu och då kan jag ju uppdatera :) Senare idag (antagligen) kommer ni få några bilder på mig och Zanta som mamma fotade med sin Nikon D3000 :D
En gammal bild från i somras.
Alma

Försöka

Jag ska försöka uppdatera så mycket som möjligt, men trots det så kommer det inte bli lika mycket uppdatering som vanligt. Ibland kanske det inte blir några alls..
Gammal bild.
Katjar
Alma

Lite uppdatering om igår

När jag kom hem från mormor igår läste jag en stund.
Sedan började jag fixa med min skruttponny, selade henne och spände för sulkyn. Vi körde en liten runda, och vi både skrittade, travade och galopperade. Men de håller ju på att bygga om vägen på ett ställe och det var ett stort dike med ett rör i på vägen vi körde? Så vi fick flytta på oss några meter åt ena hållet där det var en liten "väg" så vi kunde komma över. Arrrgghhh, hatar att de tänker lägga asvalt på min grusväg! :mad: Men Zanta uppförde sig jättebra, hon kändes pigg och glad. Hann tyvär inte med att rida Krypet idag, men han förtjänar en vilodag!
Alma

Oaktiv..

Kommer nog vara ganska oaktiv här någon vecka fram över, av privata skäl..

Fåren

Alma

En film man borde tänka om när man sett..

Detta är en jättebra film! Den är 8 min lång, men verkligen värd att se. Den handlar om bettets inverkan på hästen, men även vad som kan hända om man slår hästen..
Alma

Lite planer

I dag hade jag tänkt köra en sväng med Zanta, det behöver hon! Hade tänkt ta samma sväng som i går. Den är ganska lagom lång. Det är bra, för hon behöver träna upp konditionen! Sedan ska jag ju rida Krypet :)
Alma

Filmtajm!

Tänkte visa en film från i somras när jag och Zanta gör tricket "skrapa" :)
Visst gillar ni min mobilkvalité? ;) My har filmat.

Alma

Körtur med Zanten

Var även ute och körde Zanta i det fina vädret.
Mamma fotade även lite med sin Nikon D3000 , tror jag den heter. Det började inte så bra, Zanta skyggade för några rör som låg vid sidan av vägen. Hon sprang ut i åkern, så ag fick hoppa av sulkyn och leda upp henne, förbi rören igen. Vi skrittade mest, eftersom det var så varmt och Zanta har inte så bra kondition. Men det blev lite trav och t.o.m galopp! Hon blev lite stissig en gång till, när vi skulle förbi ett par andra hästar. Men det gick bra och jag tycker hon skötte sig super under nästan hela turen! :D

Gammal bild på när jag kör henne.
Alma

Krypet

Krypet har fått en massa motion idag!
På förmiddagen red vi ut en rätt lång sväng med sadeln och tränset. Vi travade och galopperade rätt mycket och det var ju varmt också, så han blev ganska svettig. Men härligt var det!
Senare på eftermiddagen så red vi ut igen, eftersom jag hade tänkt att bada i Lidan. Den rinner rätt nära oss, så det är inget problem att ta sig dit. Det finns en gammal brygga som ligger nästan på marken/vattnet. Men jag ville inte riktigt gå i, eftersom det var massa skit (vass, gegga m.m) på och omkring bryggan. Men nästa gång så drar jag med mig en kompis och då ska vi minsann bada! :D
Ska ladda in bilderna i datorn sedan också :)
Här är Krypet, när jag var och provred honom!
Alma

Rakfakta; Ölandshästen!

Tänkte köra en ny omgång av "Rasfakta", denna gången blir det lite oväntat!
Det är nämligen Ölandshästen som står på tur!

Ölandshästen.
Ölandshästen är en numera utdöd ras. Den dog ut år 1925 och den sista Ölandshästen hette Lilly, och hennes skelett finns faktiskt utställt på Ölands folkhögskola. Men man har "gjort" en likelse av Ölandshästen som nu mer får kallas det.

Raser är ca 130 cm i mankhöjd och var mycket lätthanterliga och interligenta då man sade att hästen själv kunde bedöma om isen på Kalmarsundet höll eller inte när det de körde över människorna m.m. De var sunda och härliga ponnyer, som dock kunde vara lite envisa ibland. Det finns även en ras som kallades "Ölänsk Kungshäst" och det sista exemplaret dog ut 1896. Nu används Ölandshästen som rid och dragdjur, vilket de passar bra som.

Redan på 1600-talet ansågs rasen för små och för klena för att kunna jorbrukshästar, man ville ha större och kraftigare hästar. Men de var populära att ge som presenter till kungligheterna.

http://olandshasten.se
Alma

Dagens citat

"Misslyckandena är de bästa lärdommarna i livet"


Alma

Lååång runda.

Jag, Olle och Krypet har vart ute på en (för mig som gick/sprang) lång runda. Fick springa fooort när de skulle galoppera. Blev väldigt anfådd, men det är väl bara bra att vara ute och motionera antar jag ;) Vi red förbi två hästar där också. Kan namnet på en; Bravo! Han är skimmel, jättestor (175) och har vart voltigehäst. Men det gick bra att rida, men det var lite kämpigt för mig. Vi red ner till farmor och både Krypet, jag och Olle fick mat där. Krypet åt gräs förståss. Jag tog av sadeln och tränset medans han betade. Jag red själv hem i bara tränset på honom sen :) Vi galopperade, superhärligt :love:

Bjuder på en oredigerad bild från förra veckan.
Alma

Mina ridstövlar

Fick ett önskemål att lägga upp en bild på mina nya ridstövlar.
De är av samma märke som mina förra - Moutain Horse. Bra kvalité :)
Ja, såhär ser dom ut då. De är lite smutiga, eftersom jag använt dem.
Alma

Lösridning

Red Krypis i förmiddags.
Utrustningen vi använde:
Repgrimma (inga tyglar till)
Sadel & schabrak
Spö/pekpinne (eller vad man nu ska kalla det)

Det gick megabra! Han var lyhörd med också pigg. Vi tränade t.o.m lite volter. Det var lite svårt, eftersom han inte riktigt visste hur stora de skulle bli när jag inte styr honom med bettet. Vi galopperade rätt mycket vilket blev ännu jobbigare för honom när det var motvind! Bra att han fick jobba lite.



Alma

Promenix med Zanten

Jag var ute och promenixade lite med Zanta idag.
Hade repgrimman fäst i ett grimskaft på henne. Hon var jättelugn och fin! Bästa promenaden på länge :D Vi joggade även lite, vi måste ju komma i form båda två! Satt upp och red lite och hon var förvånadsvärt lung! Jag trodde hon skulle explodera, men icke. Duktiga Zanten! :D



Alma

Blås.. Eller utdragna sladdar.

Jag är lite småtjurig p.g.a att internet inte fungerade hemma! (Är hos farmor nu).
Trodde det var blåsten som blåst bort nån kabel eller något, men sen så visar det sig att det är Olle och hans kompis som dragit ur en sladd för att kunna spela tv-spel! Arrghhhh :@

Bjuder på en failbild från första dagen jag hade Zanta.


Alma


igår

igår red jag och alma zanta. fast först longerade jag zanta lite och när jag hade ridit en liten stund så jorde alma redo krypet. så att båda kunde rida i padoken. det gick bra. sen då fick jag och zanta följa efter krypet och alma. vi travade mycket och när vi var vid röda planket och vi börja trava då gick det undan med zanta fast när vi var på andra sidan gick det inte så bra. fast sen när svängen kom då vile hon trava fast hon jenade.
ska visa en gamal bilder när hopar.
/Olle

Pulluxböcker!

Är det någon som är medlem i Pollux hästbokklubb och var vart medlem ett tag?
Jag söker nämligen några böcker i serien "Fullblod" som Pollux ger ut. Jag har från nr 52 och skulle vilja ha fram till de som kommer ut idag. Skulle kunna tänka mig betala lite för dem isåfall :)



Alma

Dagens citat.

"Framgång ger vänner, motgång prövar dem"



Alma


Ridning med brorsan.

Har nyss vart ute och ridit med Olle :)
Först hjälpte jag honom lite med Zanta och sedan red vi båda två själva. Han på Zanta och jag på Krypet. Tycker vi var jätteduktiga allihop! Zanta ville inte riktigt först så Olle fick vara väldigt "på" henne för att hon skulle börja trava. Dock långsidan mot utgången gick jättebra att trava på! Busiga lilla Zanta.

Sessan, Zanta, Krypet i somras :love:


Alma


Planer för dagen..?

Kom hem från skolan för några timmar sedan.
Har vart ute och gett hästarna mat och sådär :) Vet faktiskt inte riktigt vad jag ska hitta på med pållsen idag.. Olle vill säkert rida Zanta. Blåser rätt mycket idag så det får nog bli banpass för båda två ;)
Och imorgon är det studiedag, så HIMLA SKÖNT!

Olle plutt och Zantabus, som kliar sig.


Alma

Dagens citat.

"Upp och ner är lika långt, men inte lika lätt!"



Alma

Dagens ridpass.

Jag red Krypet i paddocken idag.
Gick inte så värst bra. Olle, som skulle fota, var i vägen nästan hela tiden! Och det blev nästan inga bra bilder heller :( Han kändes lite seg, kanske var han trött efter att han fått gå lite hårdare den här veckan? Vi tränade som igår, mest på att hålla galoppen.

Ska snart ladda in bilderna, om min dator går med på det!


Alma


Krypet och jag - Ett år!

Jag kan knappt fatta att jag haft Krypet i ett år nu?
Det var ett år sedan han blev min. Ett helt år! Oj, så mycket vi har utvecklats! I början kunde knappast ingen av oss så mycket (skulle möjligen vara han då) men vi fick hjälp av Jenny, vilket har gått jättebra! I början kunde vi knappt göra en volt, och ni kan vi göra det i galopp! Känns helt otroligt, faktiskt.

Första provridningen. I februari/mars 2010 någon gång har jag för mig.


Krypet och jag, den 4 april 2010 när han blev min!


Jag och Krypis, 4 april 2010.


Jag och Krypet, vinter 2011.


Jag och Krypet i somras, 2010.


Jag och Krypet var och badade sommaren 2010.


Tolkar med Krypet, vinter 2011.


Har de flesta gamla bilder på ett USB-minne så det blev visst inte så många.
Alma

Pass på banan

Har nyss kommit in efter att ha fixat i stallet och ridit Krypet.
Använde mycket av min nya utrustning. Eller i alla fall ridstövlarna, schabraket och tyglarna.
Vi värmde upp, skrittade några varv och sedan började vi trava lite. Sedan galopperade vi lite och hoppade faktiskt ett litet hinder. Vi tränade dels på att hålla galoppen, även i lite snävare svängar och hålla galoppen när vi galopperar på volt. Tyckte han skötte sig bra, för att ha tappat så mycket kondition. Det kändes som om han vill, men inte riktigt orkade.
Schabraket var i övrigt jättesnyggt på honom, enligt mig.

Gammal bild, måste verkligen ut och fota nya snart!


Alma

Dagens citat

"Om du inte vill ha mig som jag är - är det inte mig du vill ha"



Alma

Läntar!

Sitter hos mormor inbäddad i en filt med en vämredyna och myser.
Jag börjar få lite smått huvudverk, men jag överlever ;) Längtar hem till hästarna och att få prova det nya schabraket jag fick igår :D Om det är skapligt bra väder rider jag antagligen ut. Annars blir det väl träning i paddocken med den nyá repgrimman jag fick av Johanna!



Alma

Fina presenter, tack!

Nu hade jag tänkt ladda upp lite bilder på vad jag har fått på min födelsedag :D
Supercool tröja, från mormor!
Flätade tyglar, från mormor, morfar, mamma, pappa och Olle.
En gullig teckning, från Olle.
550 kr, från farmor. + 50 kr från min gamla-mormor.
Massa roliga saker, från Johanna! Fick även en fin plansh (stavning?) av henne!
Ljusblått schabrak, från mamma.
Bästa kompis halsband, från Johanna :love:
Och så slutligen, den bästa presenten av alla!
En repgrimma som Johanna har gjort själv!
Tack så hemskt mycket allihopa!
Alma

Uteritt med mycket känslor

Jag red ut på Krypet idag, med lite ny utrustning som jag fått :D
Dels de flätade tyglarna (precis som jag trott, fick jag det!) och nya ridstövlar. Han var rätt pigg, eftersom att han inte har fått jobba så hårt de senaste dagarna. Men nu ska vi börja ta låååånga motionspass igen!
När jag och min kompis Elvira var små, hade vi egna låtsashästar. Min hette Vitnos och hennes hette Vips. Ni kanske läst böckerna om dem? Och ja, vi låtsades att det var våra egna! Vi red ut, pysslade om dem, red dressyr, hoppade och badade med dem! Vi red ofta en sväng som vi kallade "P:et", eftersom den turen gick som ett P. Och den red jag och Krypet idag. Det väckte så många gamla minnen till liv. Dels hur mycket skoj vi hade med våra låtsashästar! Men också andra saker vi gjort där. Så himla härligt!
Men nu har jag min egen Vitnos - Krypet! :love:
Går inte ladda upp bilder så ni får en gammal.
Krypis
Alma

Tummen ner!



Tretorn ridstövlar! Det har aldrig fallt mig i smaken, och jag tycker det är sjukt fult.
Dock är detta min åsikt!



Alma

Hipp hurra?

Jag fyller år i morgon!
Men vi firar en dag tidigare, eftersom det är skola imorgon. Får väl se om det blir några paket ;) Jag är nästan helt säker på att jag kommer få flätade tyglar! Eftersom jag vet att jag får nääästan vad jag vill av mormor och morfar. Och hon vet att jag vill ha det. Sen kommer väl mitt blåa schabrak som jag har beställt nån gång i veckan också.

Förresten så fick jag ju Krypet på min födelsedag 2010!
Alltså firar han och jag ett år tillsammans imorgon! Då får ni en massa bilder :D

Google-bild.


Alma

HAHAHA

Kolla vilken fin bild Johanna redigerat åt mig!
Det ska föreställa mig och Krypet på en travbana! :D



Alma

Bildbomb

Här kommer några bilder från när mamma fotade mig och Krypet idag :D
Inte så bra kvalité eftersom de är sparade från min bilddagbok.

Kamera: Nikon D3000
Fotograf: Mamma

Hands up!
















Har några fler bilder.. Kanske kommer de en annan dag.
Alma

Hoppning

Har hoppat med Krypis idag.
Hade sadel och träns. Gick inte sådär värst bra, men jag vet ju att han inte är så förtjust i att hoppa. Olle och jag hade ställt upp en liten "bana" på 4 hinder som vi hoppade :) Olle fotade, men har glömt kameran hemma. (Är hos min farmor nu).

Bjuder istället på en bild på min kompis, från Öland, och hennes häst.


Alma

Älskade söthäst

Min fina Krypet :love:

God morgon världen säg, vad som står på?
Jag tror jag drömt och svävar i det blå.
Han var så vacker och han gör mig galen!
Jag minns ett leende och undrar vem,
Som finns där bakom solglasögonen.
Jag är förälskad och helt betagen!

Jimmy Jansson - Vi kan gunga



Alma


jag håler med dig



jag håler med dig!!!

/Olle

dum heter

Alma har lurat mig för att jag skulle göra 100 sitsap och då tykte jag Alma var dum.Och som straff ska hon få straff att få nyp. Än så länge har hon fåt 47 nyp!!! och nu har hon fått 53!!

/Olle


Johanna.

Om du tvekar så visar jag vägar att gå,
Om du tröttnar så ska jag va den som förstår.
Så slut då din hand kring den sten som du bär,
Som jag slipat och format till den jag har kär!

Om min dag varit lång så håller du mig,
Är jag ledsen så får jag min tröst ifrån dig.
Om jag är kall, värmer din rygg,
Där jag så många gånger har somnat så tryggt.
Allt vi har upplevt finns samlat I mig,
Och jag vill också finnas där för dig.

Sarek - Om du tvekar.



Alma 

Johanna gästbloggar!

Björs Elden, inte riktigt hästen från min dröm.

 Okej, våran “historia” tillsammans börjar ungefär såhär:
Jag och mamma satte oss i bilden efter en lyckad lektion på ridskolan den 4 Juni 2010, och  istället för att åka hem svängde vi in åt höger, sedan höger igen och ännu en gång höger tills vi kom fram till en mindre gård med många otroligt vackra kallblods travare. Det var nämligen så att jag och mamma var ute efter en foderhäst på “skoj”, och hennes kompis hade ett snällt sto vid namn Rixa som just då hade föl, men skulle vara avvänjd till hösten. Men vi åkte nog mest dit på skoj för att titta på två nästan nyfödda föl. Fast nu var det så att dom stod på andra gården, hos gårdsägarens pappa, men vi stannade kvar på “första” gården ett tag för att kika i hagarna. Så kom vi till andra hagen på “neder gården” där det stod en otroligt gullig mörkbrun valack med en ganska annorlunda bläs med stora nyfikna ögon som vänligt såg på oss med en sån där valp-blick som man får ibland. Vi pratade med gårdsägarens man, Micke, som sa att denna lilla häst, som faktiskt bara var och är ännu en liten ponny, nog skulle avlivas då han var lite egen. Han var nämligen ganska “fläng” rädd för mista lilla, bakrädd, inte inriden och bara stressade upp sig på banan och klarade inga två- och tre års tester. Och inte kunde dom sälja honom hur som helst som första ponny då han såg väldigt snäll och lugn ut när inget hände till ett litet barn som inte klarade av honom och ramlade av och bröt armen t.ex, så det lutade åt avlivning. Jag och mamma ville så gärna ge honom en extra chans så vi började om från början, ungefär “Hej pollen, detta är en grimma och den är inte farlig”, låter lite konstigt men det var så vi höll på hela sommaren. Så småningom red vi in honom och tränade stenhårt att saker som man inte sett förut inte alls var läskiga. I slutet av augusti var jag och mamma i stallet, mamma nere i stallgången med Anneli (gårdsägaren) och jag uppe på höloftet med Gustav (deras ena son) och plötsligt säger mamma “-Johanna, kom hit!” med lite lurig röst, och hon fortsätter “-Nu är vi Anna-karin och Johanna Hästägare!” eller något liknande, jag var i chocktillstånd och kunde inte kontrollera vad jag gjorde eller sa, jag kommer i alla fall ihåg att jag klättrade ner och slog armarna om Eddis hals, då vi kom på att Eddi var ett väldigt passande smeknamn. Första September stod det på papper, vi var hästägare! Efter det har det bara rullat på, men just nu kan jag inte rida alls då jag skadade mitt knä vecka 10, men snart är jag tillbaka i sadeln, eller kanske till och med i sulkyn!





 Kramar från Björs Elden och Johanna i Järvsö.
- http://www.myheartisyours.blogg.se -
Onormaltbarn @ bilddagboken
Johanna Hästnörd BlomquistPersson @ Facebook


Inlägg till Philip!

Philip i min klass frågade mig i skolan idag om jag inte kunnat skriva om något utan hästar.. Och visst kan jag väl det! Kan berätta lite om min braiga klass! Jag går på en skola i klass 5 i Lidköping, tillsammans med en massa underbara varelser. De flesta är jätte underbara! Och roliga är vi ju hela bunten... haha ;) Jag har rätt många kompisar i klassen, men ingen speciell bästa vän. Några länkar till mina klasskompisars bloggar: Vilde, Izabelle och My. Finns många fler men kan inte allas bloggnamn. Men vi är ju lätt en av världens bästa klasser!

Inte alla, men de flesta.
Foto: Izabelle


Alma

1 april

Jaha, då är det första april idag då!
Har faktiskt bara blivit lurad en gång, av Alex i min klass. Jag kan knappt fatta att jag gick på den!

Alex: Jag kan få rida idag om jag vill.
Jag: Ska du det? :D
Alex: April april!



Alma

RSS 2.0