Mer hästar jag har träfat

Sessan
Sessan är vit och Krypet är nog skär i hon. Jag har ridit hon en gång och har set när Hilda rider Sessan. Dom skule ut i skogen då. Sessan är Hildas sommar häst.

Krypet

Emma
Emma är jete lång!!! Och jete snel och jag har fått testat och säta på henne griman fast hon var så lång att jag inte nåde upp. Och jag har ledit henne. Fast nu är hon död:love:



/Olle


Hästar jag har träfat

Nu ska skriva om hästar jag har träfat.

Zanta
Zanta är gupig i trav fast när man galoperar då käner man skilnaden!!! Jag har ridit hene masa gånger och en gång har vågat galopera!! Hon är snäl. Fast hon kan oxå va lite envis ibland.



Krypet
Krypet är veldit lång. Oc jag blir tilomed höjdred.han är snel. han jör som vi säger till han.



jag ska lega upp mer bilder på hästar jag har träfat sen :D

/Olle


Rasfakta; Shetlandsponnyn

Har lite tråkigt så jag slänger upp ett inlägg om rasen shetlandsponny!
Skrivet av mig med mina egna ord, med lite hjälp av olika webbsidor.

Shetlandsponnyn!

Rasen shetlandsponny kommer ursprungligen från Shetlandsöarna utanför Skottland och där har de funnits i ca 10000 år. De strövade fritt där i flockar och levde på mycket lite mat. Klimatet där var blåsigt, kallt och mycket kargt vilket har gjort så att shettisen har fått en mycket lång och tät vinterpäls.

När människor upptäckte att dessa små hästar var lätta att ta med sig nästan över allt så fick de börja arbeta i gruvor. Där körde de tunga lass kol och många hästar blev blinda av mörkret där i gruvan. De flesta shetlandsponnyerna fick aldrig mer se dagsljus, utan dog i gruvorna. Djuren fick vara mycket envisa och ha mycket vilja för att kunna dra de tunga lassen och det är därför shettisar ofta är lite.. som dom är! Alltså busiga, envisa men faktiskt rätt smarta! Shetlandsponnyn är till förhållandet till sin storlek ett av världens starkaste hästdjur.

Nu mer är shetlandsponnyn en mycket populär ridponny för barn men som också kan köras av vuxna. De är inte ovanligt att de är med i ponnygalopper och ponnytrav heller.

Alla färger är tillåtna, utom tigrerad, inom rasen. Men trots det finns det faktiskt tigrerade shetlandsponnyer, men som dock inte räknas som renrasiga. De får inte vara över 107 cm i manken och är de under 86 cm så räknas de som minishetland. De vanligaste färgerna shettisar har är fux, svart och brun. Men även skimmlar och skäckar är ganska vanligt. Här i Sverige finns det ca 12.00 registrerade shetlandsponnyer.

Zanta, en typisk shetlandsponny med sin lurviga vinterpäls och tjocka man.
Litet, ädelt huvud och lugna, interligenta ögon.


Sessan, också ett typiskt exemplar av rasen.
Sessan


Sådär, det här var ju faktiskt kul :D
Funderar på att ta amerikansk shetlandsponny, minishetland eller gotlandsruss nästa gång!
Alma


Beställt!

Då har jag och mamma beställt detta urgulliga schabrak! :D
Det blir en födelsedagspresent till mig ;) Och Krypet, som ska få använda det!



Alma

Dagens citat

"- Livet är hårt, ingen har någonsin överlevt det."

Sessan

Alma

Hovslagaren

Sådär, nu har hovslagaren vart här och verkat och skott om hästarnas hovar.
Zanta var jätteduktig! Hon "bråkade" nästan inte alls som hon brukar göra. Då blir jag glad! :D Hon stod för det mesta lungt och stilla. Och Krypet var också jätteduktig! Fast han brukar ju alltid vara det ;) Så nu har båda hästarna blivit verkade och fått nya skor på framhovarna.

Jag och Zanten igår.
Jag och Zanten

Alma

Tack!



Det är sånna här posetiva kommentarer som får en att vilja fortsätta blogga m.m!
Och senaste tiden har ni vart jätteduktiga på att kommentera! :D

TACK!

Alma

Översvällande trötthet.

Har visst kommit lite för sent i säng nån vecka nu.
Att somna runt 10 och kliva upp vid 7 går inte min kropp med på. Usch, jag är jätte trött nu! :( Har ont i huvudet, ögonen faller ihop när som helst och hela jag känns.. trött!

Har faktiskt inte gjort någonting med hästarna idag.. Förutom lite mys i hagen.
Bjuder på en bild, lägger säkert upp resten sen.



Alma

Sådär, jag och mamma vart och hämtat nytt hö eftersom det gamla var nästan slut. Zanta gnägga som en tok när hon såg att vi bar in hö i stallet. Så man kunde ju inte låta bli att ge henne lite, hehe... ;)

Inte min bild.
Hö

Alma

Ridning med Moa

Har vart med Moa idag igen! :D
Vi red faktiskt, trots att det blåste och snöade. Vi tänkte hoppa lite. Men ingen av oss fick hästarna över ett enda hinder. De var verkligen inte sugna på att hoppa! Trots att de bara låg på ca 30 cm, ville hästarna inget annat än gå över. Bushästar! Moa red Krypet och jag Zanta. Men vi testade även att byta hästar! Gick inte så värst bra, hehe.



Moa och Zanta, haha! Stiglädren är väääldigt långa, eftersom jag haft dem före henne.


Kommer kanske mer bilder imorgon :)

Alma

Lamm

I morse var jag och hälsade på fåren!
Jag och Moa hade vart där igår, så fort vi fått veta att fåren fått lamm! Så himla mysigt. Höll i ett av lammen, dom är ju så underbart gulliga. Och en tacka hade fått SJU lamm! Sju stycken! Det är verkligen inte vanligt! Dock var ju tre stycken dödfödda.. Men så små dom var! Här kommer några bilder från imorse :)









Tre av de ungar som den där tackan som fått sju ungar, fött.
Två dagar gamla!


Alma




Earth Hour

¨


Alma

Svar på kommentar



Hej "Ellinore". Hoppas du ser det här!
Okey, det är olagligt. Hur många vet om det igentligen? Och varför är det de? Tror knappast polisen kan hålla koll på alla som står på sina hästar. När man bara gör det några sekunder och litar på sin häst, så ser jag inget farligt med det. Och tyvär tänker jag inte lyda dig.

Alma

Uteritt med Moa

Nu har jag ändå lyckats redigera några bilder trots att datorn stängt av sig många gånger!
Men idag har jag vart med en.. både ny och gammal kompis? Moa heter hon, och vi träffades när vi var pyttesmå! Hennes farfar(?) och min morfar känner varandra och våra mammor känner också varandra. Men hon var hos mig idag! Vi red ut en härlig runda på hästarna, hon på Krypet och jag på Zanta. Zanta verkade tyckta det var skönt att få komma ut och springa trots att hon blev jättesvettig! Vi tävlade måånga gånger, kul tyckte både hästar och ryttare :D Vi red en rätt lång bit och gick förbi ett par hästar. Zanta ville gjärna hälsa men Krypet brydde sig faktiskt inte så mycket.

Här kommer ett gäng bilder! :D
Mamma är fotograf till alla dessa! Moa ska skicka några bilder till mig sen också som hon fotade :D



Det ser väldigt fint och trevligt ut.. Eller? ;)


Har ännu fler, men de kommer senare!

Alma




Saknar!

Saknar mina ridstövlar jag hade 2009!
Dom var sååå sköna, verkligen! Men vi sålde dom eftersom jag hade växt ur dem.



Gamla bilder

Alma

Jobbigt..

Åh, nu blir jag både ledsen och sur! :(
Jag håller på att redigera bilder och varje gång jag har redigerat en bild stänger datorn av sig.. Sätter på, redigerar en bild och sparar den, datorn stänger av sig, sätter på, redigerar en bild och sparar den, datorn stänger av sig, o.s.v. Men jag får väl hålla på så, för jag vill verkligen redigera mina bilder! Om inte annat får jag väl använda ett annat program..

Alma

Träning med Krypet

Träningen med Krypet idag gick jättebra!
Vi tränade på lite blandade saker, i repgrimman. Både från marken och från ryggen. Från marken tränade vi mest på att han ska följa efter mig (följa John). Men även lite trick som buga, yoga och skrapa! När jag red så hoppade vi även lite :) Inte högt, mest bara för skojs skull. Han var jätteduktig hela passet!
Blev tyvär inga bilder på honom idag, men destofler på Zanta och Gosan!

Bild i repris.
Jag och Krypet

Alma

Fredags gott!

Letade i köket efter något mumsigt att äta när jag var själv hemma. Jag hittar inget, vilket resulterar i att jag hämtat Olle's kokbok för småbarn. Där hittar jag inte heller något..

Men vips så kommer mamma hem och lär mig hur man gör ägg-choklad-socker röra :D
Muuuuums! Men den börjar ta slut nu, så jag får gå ner och göra mer!





Nähä, nu ska jag ta och göra mer och sedan ska jag ta och skriva om dagens träningspass.
Alma

Krypos

Dagens träning med Krypet gick inte speciellt bra..
Vi tränade från marken och han var jätte glad och duktig de första minuterna. Han lyssnade jätte fint och gjorde precis vad jag bad honom om! Men sen vet jag inte riktigt vad som hände, nästan som om någon helt plötsligt tryckt på off-knappen. Han brydde sig inte om mig utan åt hellre det lilla som växte vid ingången. Jag vet att jag borde försöka fånga hans uppmärksamhet och få honom vilja vara hos mig, men jag vet än så länge inte riktigt hur.. Men jag släppte in honom igen, eftersom jag inte vet hur jag ska göra.
En bild från i somras när mamma fotade oss med westerntema!
Alma

Blåst..

Hade sån himla blogglust igår!
Men vad tror ni händer om inte internet slutar fungera? Jo, just de gör det. Så därav dålig uppdatering :( Aja, nu ska jag ut och mysa, kanske rida, med hästarna! :D
Alma

Jag har ridit Zanta

Bilder från i går. Jag longera Zanta först. Det jick bra. Sen red jag. Jag skrita först sen trava. Sen red Alma och efter det red jag galopera!!! Det jick bra fast en gång ramla jag av och landa i en vatenpöl!! Alma fick ta min vante för den blev helt genom blöt!! Och Zanta bocka en gång. När Zanta trava guppa det så man nästan kunde flyga lite fast när hon galoperade så stutsa man inte. Och när hon bocka så var jag med på det. Och sen när Alma red så fotade jag världens knepaste bild!! Kan visa den sen.









Medans Zanta hopa så kola jag om hjälmen sat på och istället för att hopa så gick hon





/Olle

Jobbig dator

Min dator har kraschat sammanlagt två gånger idag.
Ena gången när jag redigerade bilder, riktigt störande! Den bara stänger av? Kanske för att den är överbombad med miljontals bilder (jag överdriver inte!)?

Alma

Galopp med Zanten

Har faktiskt ridit Zantabus idag!
Olle hade hand om uppvärmningen då han "longerade" nån minut. Sen så skritta han henne mellan slalom en över en bom, testade att stanna o.s.v för att Zanta inte ska tyckta det är tråkigt. Sen tog jag över och det var riktigt jobbigt sa Zanten! Haha, det är nästan omöjligt att ställa krav på henne utan att hon blir sur! Sen avslutade jag och Zanta med en härlig galopp :D Hon var verkligen SKITSNABB! Och bad jag henne öka, gjorde hon det! Zanta kanske ska bli galopphäst? ;)





Alma

Ridpasset idag, Krypet.

Efter att jag ridit Zanta så gjorde jag samma sak med Krypet.
Allt gick jättebra till att börja med, men sedan kom två människor som var ute och promenerade som Krypet blev rädd för? Förstog inte riktigt varför, han brukar inte reagera starkt på det. Så han var ofokuserad och nästan lite seg resten av ridpasset. Men det gick ju bra till att börja med, får vara stolt över det! :D

Gammal bild.


Alma

Zantabus.

Har ridit Zanta idag.
Hade ställt fram lite slalom, ett litet hinder på ungefär 20 cm och en helt vanlig bom, i paddocken som jag hade tänkt vi skulle träna på. Slalomen gick inte bra, inte heller hindret eller bommen. Det var helt enkelt inte vår dag idag ;) När hon tycker det är tråkigt så växer hon fast i marken eller vägrar göra mer än att skritta, vilket hon gjorde rätt många gånger idag. Lilla knäppishäst!

Här kommer några bilder jag och Olle fotade igår.






Alma

Zantas stamtavla.

Forskade på Zantas stamtavla för ett tag sedan. Tycker det är jättekul så jag tänkte visa hennes stamtavla och även en gammal släkting till henne!

Hennes stamtavla :) Där det står "Edit" är det alltså okänt...


Nero V.D Oldematen heter denna hästen och han är släkt till Zanta :)
Visst ser man det?


Jag har använt mig av hemsidan http://allbreedpedigree.com.
Alma

Hos farmor

Idag har jag sovit hos farmor och mamma tog ut hästarna åt mig, skönt :D

Bjuder på en bild min kompis Elvira fotade på mig och Krypet för några månader sen :)


Alma

Alma har fotat mig och Zanta

Alma har fotat mig och Zanta idag :D
Jag ska visa några bilder :)








/Olle


Ridning med Krypetti i paddocken

Hade tänkt rida Zanta idag, men så var det ju kramsnö ute och eftersom vi tagit bort hennes snösulor (trodde inte det skulle komma mer snö..) så skulle ju alla snö fasta under hennes hovar. Så jag tog och red Krypet, som har sina kvar. Han var så duktig idag! Han var lyssnade på mig samtidigt som han var pigg och glad! :D

Mamma tog EN bild som inte blev suddig..


Men här kommer några jag fotade sen :)








Alma

film

ett bildspel jag jorde



/Olle

Jag och Krypet har firat helgen.

Som rubriken säger, jag och Krypet har firat att helgen har kommit genom att ta en barbacka tur i skogen :D Han var liite seg på dit vägen. Det var jätte mysigt inne i skogen (som vanligt), trots snön. Vi tog den lilla rundan i skogen, men han var pigg och glad då! Och på hemvägen blev han ännu piggare och gladare, den rackarn ;) Nu får vi hoppas att snön hinner smälta bort, så vi kan träna ordentligt i veckan!

Krypet i somras, då han hade MUSKLER :O


Alma


Berättelse

Då ska jag börja skriva handlingen till en liten berättelse jag ska/håller på att hitta på :D



Alma

Ridning på Zanten.

Jag har faktiskt ridit Zanta, med sadel och träns idag!
Vi tog en rätt kort runda, men det är bra dör henne. På vägen dit gick det väl inte precis bra. Så fort jag bad henne trava så ruskade hon på huvudet och stegrade. Hon stegrar inte högt, och jag är rätt van vid henne så jag blir inte rädd. Hon är som en trotsig unge! Ungefär som mig då, hehe... Men på hemvägen blev hon superpigg och skulle galoppera hela tiden! Jag lät henne galoppera en bit. Hennes galopp är rätt kort så man studsar väldigt mycket! Men jag brukar stå i stigbyglarna då, för att göra det lättare för oss båda. Och hon vill inte sakta av heller, den busen!

Hilda och Krypet längst fram, jag och Zanta där bak! :D


Alma

"Svar på tal"

Ja, det gjorde jag :)
Såhär gör man då:
Man går in på fotogalleriet och klickar på "bläddra bland alla album".
Sedan står det "skapa bildspel till din blogg/hemsida". Klicka där.
Ställ sedan in inställningarna som du vill ha den och kopiera sedan koden och klistra in i htlm-läget.
Alma

Schabrak

Ett shabrak jag vill ha just nu.
Tycker det är jätte gulligt, och shabraket jag har nu passar inte riktigt..
Måste övertala mamma att få köpa det! Fast kanske får ta i storlek cob, för schabraket vi har nu är lite för kort. Hoppas det passar Krypet isåfall! :D Han passar ju rätt bra i blått.
Alma

Dålig uppdatering..

Blev lite dålig uppdatering idag..
Här får ni ännu men knäpp video med mig: http://www.youtube.com/watch?v=XEiG7RF4RWs
Hehe, jag bjuder på den!

Alma

Vårkänslor!

Åh, jag har verkligen vårkänslor nu!
Igår när jag var ute så hörde jag fåglarna sjunga! Det är ett efterlängtat ljud från min sida!
Nu siktar jag på sommar!

En gulligt fölis jag fotade hos Krypets förra ägare i somras.


Alma

jag är kol

vill ni lukta på våra stumpor???
mina luktar ila!!!
jag lysnar på musik!!!
/Olle

Schleich

Fotade några av mina samlarhästar för några månader sen.
Blev nästan inga bra bilder, men tänkte bjuda på några få :)





Jag är faktiskt riktigt läskig med Olles spiderman-vantar!








Alma

Superväder!

Jag och pappa har nyss vart ute och kört/ridit hästarna i det superfina vädret!
Zanta var lite trött efter gårdagens körning ;) Men Krypet var pigg och glad!
Vi tog samma runda som igår. Pappa tog några bilder, som jag tänkte visa :)

Vet om att jag håller tyglarna lite konstigt, hehe.








Alma


Pigga ponnyer.

Jag och pappa har vart ute och ridit/kört med hästarna idag.
Han körde Zanta med sulkyn och jag red Krypet. Båda två var rätt pigga och ingen av dem ville ligga sist! Dom tävlade lite, kan man säga. Krypet vet ju vad trav går ut på, haha.. Sen så travade vi jättesnabbt och Zanta höll jättebra takt med Krypet! :O Hon är verkligen snabb, bara hon vill!  Hon började galoppera några gånger, men pappa lät henne inte göra det. Men hon är snabb och vill inte alls sakta av! Eller rättare sagt; ingen av dem vill sakta av! Men både vi och ponnysarna hade jättekul :D

En gammal bild där jag kör Zanta :)


Alma

Bushäst

Den där ponnyn..
Gissa var jag hittade henne för en stund sedan, när jag skulle ut och ge dem mat? I stallgången! Där står hon som om ingenting hade hänt. Jag kan verkligen inte annat än skratta åt henne när hon gör så, den busen!



Alma

Helgens "att göra"

Några saker jag borde göra i helgen :)



Alma

Klantskalle

Ja, det är precis så jag känner mig just nu.
Jag skulle ge hästarna mat och springer till stallet för att hämta höet samtigt som jag hoppar för att inte bli blöt om fötterna. Men sen så slirar jag i geggan och ramlan pladask i leran. Men sån är jag!

Alma

Almas "vill ha"!

Lite av det jag känner att jag skulle vilja ha just nu :D

Vill ha!

Alma

Trickträning

Jag har precis kommit in från stallet nu.
Har vart ute och mockat och tricktränat lite med Zanta.
Som sagt börjar hon bli haj på den spanska skritten nu! :D Vi har även tränat yoga uppsuttet. Det är tur att hon har lite balans så att hon ialllafall klarar att stå upp så med mig på ryggen! ;)
Och sen tränade vi även lite tillits övningar, om man nu kan kalla det så. Jag satt på henne, samtidigt som jag hade ett tyg "draperi" som satt fast i väggen till sadelkammaren (alltså stod vi tillräckligt nära för att jag ska kunna hålla i det) och jag svichade det lite fram och tillbaka och hon var kolugn! Testade också att lägga det på henne o.s.v och hon stod still och avslappnat även där. Duktig tjej!

Ni får stå ut med lite ovisade bilder till kamerachippet ger med sig ^^
Zanta

Alma

Redigerade bilder.

Hade lite tråkigt och redigerade bilder..

Min "föredetta" sköthäst Emma, som tyvär inte lever längre.
Emma

Supersnygga Eddi, haha! Eddi är min bästa vän's häst :)
Eddi

Alma

Hjälp!

Jag behöver verkligen hjälp just nu..
Det funkar inte att öppna bilderna på minneskortet!
Jag har stoppat in det i datorn, precis som jag brukar göra.
Men när jag försöker öppna så står det såhär:

Dumma dator!

Finns det nån som vet hur man kan göra? Vill nämligen ladda in hoppbilderna Olle fotade på mig och Krypet igår.. Annars blir det väl att låna hans kamerachip om jag överhuvudtaget ska ha några nya bilder.

Alma

Dumma dator..

Åh, vad jag blir sur!
Datan vill inte hitta kamerachippen som jag satt in i datorn, precis som jag brukar göra!
Han är verkligen hopplös :mad:

Alma

Dagens planer.

Sitter hos min kära mormor (och morfar) nu och väntar på att mamma ska komma och hämta  mig.
Idag hade jag iallafall tänkt rida ut på Zanten :D Vi får väl se hur det går. Sen om det inte är allt för halt i paddocken tror jag nog att det blir hoppning med Krypet! Ska se till att fixa en fotograf i så fall ;)

Ni får en bild i repris, då jag inte har så många bilder på den här datorn.
Pållar

Alma


Bildspel

Här kommer ett litet bildspel :)
Uppträckte nu att det blev jätte mobbat xD


Ny bagge!

Jag var hos fåren idag igen!
Den här gången funkade kameran ;) Så jag visar några bilder!
Han var lika charmig idag, och bet och gnagde på allt, haha!

Här har ni honom! Så fin så :)
Fåren

Fåren

Visst är han fin?
Fåren

Något får's öga ;)
Fåren

Fåren

Fåren

Fåren

Tror det får räcka så.
Förresten så vet jag inte om jag kan kalla det här hästblogg längre?

Alma

Inneträning

Träningen i dag, med Zanta.
Det blåser förfärligt ute just nu, så det blev inneträning. Dels tränade vi på att stå lös i stallgången, när jag ryktar m.m. Det gick bättre än väntat! Hon stog still nästan hela tiden, gick hon någonstans så backade jag vänligt, men bestämt tillbaka henne igen. Hon har börjat fälla ordenligt nu, så hon tycker nog det är rätt skönt att bli av med lite päls när vi ryktar. Sen tränade vi spansk skritt. Hon har verkligen blivit haj på det nu! Även om hon inte lyfter jättehögt, så fattar hon poängen, och det tycker jag är huvudsaken. Så jag kan inte annat än vara stolt över henne idag! :D

Bjuder på en gammal bild :)
Zanta

Alma

Nya vägar.

Red ut på Krypet också idag.
Hade sadel och träns på honom. Vi har utforskat lite nya vägar :) Samanlagt stötte vi på 3 hagar med hästar i. Men flera hagar utan. Det var jättefint väder, stilla och solen sken. Han var rätt pigg och vi galopperade rätt mycket. På hemvägen stötte vi också på en "gubbe" (om man nu får säga så?), som var i 60-70 års åldern, som var ute och promenerade. Jag kände inte honom, men han stannade och pratade med oss. Det tycker jag är kul, haha. Han pratade bred västgötska, så knappt jag fattade vad han sa ibland! Men jag fick ju låsas att jag förstog. Han tyckte Krypet var fin och snäll iallafall :) Sen berättade han att de ska bygga om Lidköpings ridhus. Vet inte om det stämmer? Han verkade shyst iallafall :D

Några bilder jag fotade i solnedgången :)
Krypet

Zanta

Alma

Ridning på Zanten.

Ja, det gick verkligen inte bra!
På vägen dit så skulle hon som vanligt göra tvärtemot vad jag sa. Sa jag att hon skulle upp ur diktet, så skulle hon absolut ännu längre ut. Hon är verkligen hopplös ibland. Men när vi vände hem så var hon helt plötsligt världens snällaste ponny! Knäppisen. Vi galopperade en sträcka, det tyckte hon var skönt.

Funkade inte att ladda upp bilder just nu..
Så jag bjuder på en gammal.

Zanta

Alma

Hilda och Sessan.

Har suttit och redigerat över 30 bilder som jag har skickat till Hilda nu.
Tänkte att jag kunde visa några, och berätta lite om Sessan!
Besök också Hildas blogg! :D http://livetenligthilda.wordpress.com / http://ponnyer.wordpress.com

Sessan är en shetlandsponny som Hilda hade som sommarhäst i somras. Eller hon har nog haft det några somrar i rad, om jag inte minns fel. Sessan är väldigt envis (ja, hon är ju shettis...) och busig, haha. Hilda och Sessan "bodde" hos mig och mina hästar i tre dagar, om jag inte minns helt fel, under sommarlovet. Dock blev det ingen ridning någon dag eftersom det regnade hela tiden xD Hon är 19 år, tror jag.

Sessan

Sessan

Sessan

Sessan

Alma


Uteritt på Krypis.

Red ut på Krypet idag.
Han var rätt pigg så vi tog en extra runda, in i skogen. Där red vi på de mysíga stigarna. Vi hoppade dike också! :D Vilket är något vi borde träna på, haha! I övrigt så var det en mysig runda, och han skötte sig rätt bra. När vi skulle hoppa ett dike så var det ett lager snö över som han trodde han kunde gå på och när han klev där så braka vi igenom isen! Det är inte djupt, och inget farligt hände ^^

Sessan (Hildas sommarhäst) och Krypet i somras :D
Krypet

Alma

Oh my god!

Haha, tittar på melodifestivalen nu :)
Min favorit är nog "Oh my god"! Den är härlig :D

Vilken är din favorit? :)

Ska förresten skriva om dagens träning med Krypet snart.

Alma

Fåren.

Har som sagt vart hos fåren idag.
Katjar var inte där.. Dom har väl sålt honom, hoppas han får ett nytt bra hem.
Men dom har en ny bagge nu! Han är nästan lika gullig! :D Han var också jättekelig och ville gosa, och när jag inte kliade honom så började han skrapa med benet i marken/på mig för att tigga! Jag hade men mig kameran, men jag hade glömt kamerachippet. Åh, vad jag blir sur på mig själv! :mad:

Men här får ni några bilder från i somras :)
2009.. Det året jag var som lyckligast, skulle jag tro.
Katjar, jag och Bengt

Bengt (vit) och hans mamma Karin.
Karin lever fortfarande, men det gör däremot inte Bengt.
Karin och Bengt

Alma


Jag frågar Olle!

Här kommer en länk till en video där jag ställer Olle några frågor :)
Det funkade tyvär inte att få in videoklippet här, men här är länken: http://www.youtube.com/watch?v=fOuuCXNqhx4
Ignorera att jag låter jättekonstig!

Alma

Katjar

Åh, idag ska jag till fåren!
Det är en bonde inte långt ifrån oss som äger dem, och vi får vara hos dem nästan så mycket vi vill!
Ska träffa "min" älskade Katjar igen.. Han är bagge och ska snart säjlas, om han inte redan blivit såld, för att dom ska få in nytt blod i stammen. Kommer sakna honom! Det var senast i höstas jag träffade honom sist, och sen dess har inte riktigt tiden räckt till tror jag.. Men det ska bli underbart att träffa den kelsjuka killen igen ♥

Jag och Katjar i höstas.
Jag och Katjar

Katjar

Katjar

Katjar

Åhh, jag älskar honom!

Alma

Ridning på Krypis

Har ridit Krypis i dag också.
Hade sadel och träns på honom. Jag hade nästan glömt hur härligt det är att rida lite mer seriöst än uteritter i skogen! Åh, han var så härlig. Vi tränade lite volter, att stanna i från gångarter och fatta galopp direkt. Han var jätteduktig och jag är jättestolt! Han höll galoppen bra faktiskt, trots att det var vatten och blask på vissa ställen. 

Längtar efter att komma igång med ridningen på allvar igen..

Den här härliga bilden fotade mamma för någon månad sen :)
Krypet 

Alma

Lite nytt

Har gjort en ny namnskylt!
Vad tycker ni? :D
Bättre, sämre?

Alma

Zanta, Zanta, Zanta...

Åh, den ponnyn är verkligen hopplös ibland!
Men idag så red jag henne i paddocken med sadel och träns. Det gick väl sådär, men bra för att vara Zanta! När vi skulle galoppera så börja hon bocka och stegra, den busen! Man kan ju inte annat än skratta åt henne. Vi tränade inte på något särskilt, red mest bara för skojs skull (och motionens). Hon orkar inte hålla galoppen genom kortsidorna, så det är något vi ska träna på.

Jag och skruttan för nån månad sen :)
Zanta

/Alma

Major G 418

Satt och kollade i en gammal tidning som kom ut år 1998 som jag fått av de som ägt vårt hus innan oss.
Gissa vem jag hittade i den?! Krypet pappa, självaste Major G 418!

Major G, snyggingen själv!
Major G 418

Artikeln.
Allt handlade inte om Major G, utan bara stycken under "Berömt russ".
Artikeln

/Alma

Rosa outfit

Tänkte visa en rosa outfit jag satte ihop lite snabbt igår :)
Kunde verkligen inte låta bli att ta med det supersöta rosa sadeln!

Outfit

Vad tyx? :D

/Alma

mer roliga bilder

Krypet tycker Alma är jobig.
Alma och Krypet

Han råka prutta!! :S :D
oj då

Det är Almas finger.
Olle

/Olle

Kissar är underbara.

..Eller så är iallafall min katt det.
Tränade faktiskt hoppning med henne idag! Och nej, jag skojar inte :P
Ställde upp en hinder gjort av rykthinkar och två ridspön. Ett kryss.
Hon var duktig, och fick en massa beröm (klapp och mys) när hon hoppade. Vi tränade på tricket stegra också.
Så ni som säger att det inte går att lära katter har HELT fel!

Två bilder som Olle fotade på oss för ett tag sedan :)
GosanGosan

Blev alltså inte så mycket mer med hästarna än att jag mockade.

/Alma

Tummen upp!

Tummen upp

..Flätade tyglar! :D
Det är jättesnyggt enligt mig!

Flätade tyglar

/Alma

Hundbajs..

Ja ni kan väl gissa vad jag lyckats med idag?
Jag gick med Clara, Maja och Alex hem. Jag och Maja gick upp på en kulle vid vägen och jag halkar. Ni kan väl gissa vad jag råkar sätta mig i när jag kommer ner? Hundbajs..

Hundbajs

/Alma

RSS 2.0